Termoviziune in constructii

Va oferim servicii de termografie in constructii sau termografie cladiri (termoviziune cladiri).

Pretul serviciilor de termoviziune (termografie) depinde de suprafata imobilului analizat si de numarul de imagini dorite.

Avem dotarea tehnica (camere de termoviziune performante) si personalul specializat (doctori ingineri de specialitate) pentru a include si acest serviciu te termoviziune in infrarosu in lista celorlalte servicii pe care le prestam:

Nu exista o legatura dintre certificatul energetic si termoviziune. Prin metoda termoviziunii in infrarosu se obtin informatii suplimentare fata de cele din certificatul de performanta energetica al cladirii (certificat energetic). Suntem acreditati ca operatori de termografie, nu apelati la persoane care nu au nicio calificare in domeniu. Este bine de stiut ca o persoana neautorizata poate sa va puna la dispozitie un raport de termografie complet inutil si gresit!

Termografia in constructii (termoviziunea in infrarosu a constructiilor) se poate efectua doar in sezonul rece, suntem siguri ca banuiti motivul.

Termografie in constructii (termoviziune cladiri sau termografie cladiri)

Termografia (termoviziunea in infrarosu) este o metoda nedistructiva se pot determina variatiile de temperatura la suprafata anvelopei unei cladiri. Prin aceasta metoda se determina pierderile de caldura la suprafata cladirii la un moment dat.

 Termoviziunea consta in scanarea cladirii cu raze infrarosii folosind o camera de termoviziune. Acest lucru ne permite sa identificam care sunt zonele cu pierderi de caldura.

Pe baza informatiilor obtinute se pot stabili solutiile optime de reducere a pierderilor de energie, rezultand imobile mai confortabile si costuri mai reduse.

Inregistrarile camerei de termoviziune sunt convertite in imagini color. Gama de culori si intensitatea culorii ne dau indicatii asupra diferentelor de temperatura de la suprafata imobilului supus testarii. Interpretarea imaginilor rezultate din termoviziune se face de catre specialisti in constructii.

Beneficiarul va primi un raport de analiza, care va contine si toate imaginile obtinute cu camera de termoviziune (pe suport DVD), precum si interpretarea lor, efectuata de specialisti.

Aceste determinari ne dau o imagine calitativa a gradului de protectie termica pe diverse zone din suprafata cladirii investigate, evidentiind în special puntile termice sau alte zone mai slabe, precum si eventualele defectiuni (vizibile cu ochiul liber sau ascunse privirii).

In decursul timpului, constructiile si materialele din care sunt realizate, sufera anumite modificari (datorita conditiilor de mediu, datorita utilizarii etc. Si parametrii termotehnici ai imobilului in ansamblu si ai materialelor de constructii sufera modificari in timp.

Aceasta metoda nedistructiva este utila in diverse situatii, dintre care amintim:

  • determinarea zonelor cu pierderi de caldura ale constructiilor, identificand deficientele izolatiei termice;
  • identificarea infiltratiilor excesive de aer;
  • determinarea zonelor unde este probabil sa apara condens si mucegai;
  • identificarea conductelor infundate;
  • determinarea unor probleme constructive etc.

Pentru a ilustra informatiile de mai sus, vom prezenta imagini ale unei constructii reabilitate versus ale unei constructii nereabilitate, precum si imaginile acestora obtinute prin termoviziune in infrarosu.

Termoviziune in infrarosu (termografie in constructii)

Întrebări frecvente (FAQ)

Se pot depista infiltratiile de umiditate din terasele imobilelor cu ajutorul termografiei cladirilor?

Se pot depista infiltratiile de umiditate din terase indiferent de sezon, daca este vara sau iarna.

Care sunt avantajele utilizarii termoviziunii cladirilor?

Cu ajutorul termoviziunii cladirilor se pot depista infiltratiile excesive de aer exterior sau pierderi mari de caldura ale anvelopei, toate acestea putand fi corectate local sau integral (toata anvelopa).

Termografia cladirilor poate fi realizata doar de o anume persoana?

Exista cursuri de pregatire foarte utile pentru acest domeniu si este indicat sa alegeti intotdeauna o persoana abilitata in acest domeniu.

5/5 - (14 votes)