Audit energetic

Audit energeticPrestam servicii de elaborare audit energetic in Bucuresti si judetele: Ilfov, Arges (Pitesti si celelalte localitati din judet), Prahova (Ploiesti si celelalte localitati din judet), Brasov, Giurgiu, Constanta.

Blocurile care se reabiliteaza din punct de vedere energetic au obligatoriu realizat un audit energetic.

Pretul si termenul de executie pentru un audit energetic depinde de complexitatea lucrarii si marimea imobilului (constructiei).

Suntem auditori energetici atestati gradul I, atestati conform legii de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, singurii care au voie conform legii sa elaboreze un audit energetic.

Audit energetic Bucuresti- informatii suplimentare

Important: Va rugam sa NU confundati un audit energetic cu un certificat energetic, sunt notiuni complet diferite.

In timp ce un certificat energetic contine profilul energetic al cladirii/unitatii de cladire in stadiul in care ea se afla la momentul realizarii calculului energetic, auditul energetic propune solutii pentru imbunatatirea performatelor energetice ale acesteia.

Solutiile propuse in pachetele date in raportul de audit energetic, fac referire atat la anvelopa cladirii cat si la sistemul tehnic al cladirii, prin acesta intelegandu-se ansamblul de echipamente tehnice ce echipeaza cladirea pentru incalzire, racire, ventilare, apa calda, iluminat sau o combinatie a acestora, cu scopul de a asigura nivelul optim de comfort.

Auditul energetic este definit in Legea 372/2005  ca fiind reprezentat de totalitatea activitatilor specifice prin care se obtin date corespunzatoare despre profilul consumului energetic existent al unei cladiri/unitati de cladire si, dupa caz, de identificare si de cuantificare a oportunitatilor rentabile de economisire a energiei prin identificarea solutiilor de crestere a performantei energetice, de cuantificare a economiilor de energie si de evaluare a eficientei economice a solutiilor propuse cu estimarea costurilor si a duratei de recuperare a investitiei, precum si de elaborare a raportului de audit energetic.

Auditul energetic are rolul de a evidentia solutiile optime ce pot fi aplicate pentru scaderea consumului energetic si implicit a emisiilor de gaze poluante rezultate.

Specialistii nostri determina caracteristicile termice si energetice ale imobilului, stabilind solutiile optime de modernizare/reabilitare nu doar din punct de vedere tehnic, ci si din punct de vedere economic.

Elementele tehnice si economice necesare alegerii solutiei optime de reabilitare/modernizare termo-energetica se inscriu intr-un raport de audit, document ce se imnaneaza beneficiarului.

Ca urmare a reabilitarii/modernizarii cladirii, se obtin atat economii de energie, incadrarea intr-o clasa energetica superioara, cat si un confort sporit pentru locatarii imobilului.

In general se observa in cazul reabilitarii blocurilor de locuit, doar izolarea termica a peretilor exteriori si inlocuirea tamplariei exterioare. Este bine de stiu ca un rol semnificativ in reducerea pierderilor de caldura il joaca si izolarea terasei imobilului cat si a placii peste subsol (care nu se vad). Instalatiile din subsol de asemenea trebuie refacute, inlocuindu-se cu conducte noi si izolate. Toate aceste lucrari care se prevad in auditul energetic al cladirii se vor analiza din punct de vedere economic, varianta optima si fezabila fiind recomandata pentru implementare.

Intrebari frecvente (FAQ)

Cine poate realiza un audit energetic?

Doar auditorii energetici cu gradul profesional 1 pot realiza raport de audit energetic, cei cu gradul profesional 2 nu au acest drept.

La ce ne este util un audit energetic?

Cu ajutorul auditului energetic putem alege in functie de bugetul de bani alocat, cat si de economia de energie pe care o dorim, una dintre variantele prezentate in cadrul acestuia.

Este necesar auditul energetic la reabilitarea cladirilor sau la modificari majore ale acestora?

Auditul energetic este oblogatoriu in cazul in care se doreste reabilitarea termica a cladirilor. Acesta cuprinde mai multe solutiii, cat si pachete de solutii dintre care beneficiarul poate alege.

5/5 - (29 votes)